Buiten Thuis Zijn

• krachtbesteding •

partners Buiten Thuis zijn

Sociaal ondernemen betekent voor ons ook samenwerken. De KRACHTbesteding van BuitenThuisZijn is mede tot stand gekomen door de geweldige ondersteuning van maatschappelijke ondernemingen, zorginstellingen en fondsen. Hulde voor hen!

Partners Buiten Thuis Zijn | Etten-Leur

maatschappelijke partners

De Menmoerhoeve

De Menmoerhoeve biedt naast recreatie ook een plek aan sociale ondernemingen. Het Paradepaardje biedt therapie, coaching en begeleiding door middel van paarden.
Stichting La Vie en Rose begeleidt studenten, die uit het schoolsysteem dreigen te vallen, naar een diploma door ze een stageplaats aan te bieden bij de Menmoerhoeve. Zij verzorgen de dieren en helpen in het onderhoud van het groen. En naast behandeling en onderwijs biedt BuitenThuisZijn er dus ‘geen dag- maar KRACHTbesteding’.

Stichting inzet voor zorg & Samenwerkende Zorgboeren Zuid

BuitenThuisZijn is onderaannemer van Stichting Inzet voor Zorg en Stichting Samenwerkende Zorgboeren Zuid.

Zij maken het voor ons mogelijk dat wij, als kleinschalige zorgaanbieder, dagbesteding vanuit de WMO kunnen bieden. Doordat zij plaatsnemen aan de gesprekstafels van de gemeenten blijft de keuzevrijheid voor zorgvragers bestaan.

floor jongerencoaching

Met als startpunt het project ‘Geen dag- maar KRACHTbesteding’ zijn BuitenThuisZijn en FLOOR Jongerencoaching een samenwerking aangegaan. Zij hebben de Persoonlijke Toekomst Planning tot een erkende werkwijze gemaakt. Dit is een positieve en beeldende manier om aan de slag te gaan met vragen als: Wie ben ik? Wat wil ik? Hoe kan ik dat organiseren? En wie kan mij helpen?
De begeleiders en vrijwilligers van BuitenThuisZijn maar ook medewerkers van De Menmoerhoeve hebben trainingen ontvangen om zich deze werkwijze en coachingstechnieken eigen te maken.

Marathon brabant

Marathon Brabant is een groot jaarlijks Etten-Leurs sportevenement dat de samenwerking met BuitenThuisZijn heeft gezocht. Vanuit het wandelevenement sponsoren ze een bijdrage aan BuitenThuisZijn die wij weer kunnen investeren in de ontwikkeling van de deelnemers. Andersom heeft een deelnemer vanuit zijn kracht de poster voor het wandelevenement ontworpen. Win-win-win dus!

Zorgpartners

Voor de ondersteuning van de deelnemers heeft BuitenThuisZijn een samenwerking met verschillende regionale zorgorganisaties.

Financiële partners

In 2021 en 2022 hebben deze fondsen het project ‘Geen dag- maar KRACHTbesteding’ ondersteund. Hierdoor heeft BuitenThuisZijn onder andere de werkwijze Persoonlijke Toekomst Planning en een meetinstrument kunnen implementeren, deze website kunnen ontwikkelen, een (al zeggen we het zelf) krachtige video kunnen laten maken en materialen kunnen aanschaffen voor de ontwikkeling van de deelnemers.

Communicatie partners

Om potentiële deelnemers te bereiken is BuitenThuisZijn op verschillende netwerkplatformen zichtbaar en vindbaar.

Ga naar de inhoud