Buiten Thuis Zijn

• krachtbesteding •

Ervaringsverhaal Sivan en Thijs*

YES met trots lanceren wij vandaag het logo van BuitenThuisZijn! Naast dat wij super trots zijn op het eindresultaat is er een heel mooi traject aan vooraf gegaan. Want hoe mooi is het als er dingen ontstaan vanuit de krachten van de jongeren die werkzaam zijn bij BuitenThuisZijn…!? Lees hieronder het verhaal.

Superkrachten ingezet voor het logo!
Als we het hebben over superkrachten, heeft Thijs* dat o.a. met ontwerpen. Hij wilde dan ook het proces aangaan om BuitenThuisZijn aan een logo te helpen. Voor de juiste ondersteuning hierin is de samenwerking met Sivan (Studio Ravivo) aangegaan. Sivan had al eens eerder een gesprek met BuitenThuisZijn gehad, waarin ze vertelde dat ze ‘moeilijke materie makkelijk maakt’ met beeld. Heel fijn om documenten zoals algemene voorwaarden, begrijpelijk te maken, voordat arbeidskrachten hier ja tegen zeggen en ondertekenen.

Toen het gesprek ging over dat we nog geen huisstijl en logo hadden. En dat er iemand werkzaam is die heel creatief is, maar dat we met ontwerpen er niet helemaal uitkwamen, ging er een meteen een lampje aan bij Sivan. ‘Hoe gaaf zou het zijn als deze arbeidskracht het logo uiteindelijk toch zou maken?’ Juist omdat Thijs bij BuitenThuisZijn komt en ook de plek zo goed kent. En dat maakt de cirkel ook weer rond, het talent gebruiken dat aanwezig is. We plande een ontmoeting in met z’n vieren, waren allen enthousiast en gingen het avontuur aan!

Uitdagingen en mooie momenten
Uiteraard kwamen er in dit proces uitdagingen, voor Thijs was dit om niet te snel door te gaan met het uitwerken van ideeën, en het proces te volgen. Hier heeft Sivan hem erg in ondersteund. Het bijstellen van het plan dat ze vooraf bedacht hadden was een andere uitdaging volgens Sivan. Je bedenkt iets maar in de praktijk lopen dingen vaak anders, die ruimte hadden ze er wel ingelaten omdat het voor beide kanten een nieuwe manier van werken was. Het bleek bijvoorbeeld dat het voor hun wel echt fijner werkte als ze naast elkaar zaten en de lijntjes kort waren. Dan bleef de energie hoog bij Thijs en konden ze sneller door het proces heen en makkelijker keuzes maken. Sivan heeft dan ook echt genoten van de prachtige blokhut, de mooie omgeving en de aardige warme mensen.

Tijdens het proces vond ze het allerleukst om Thijs te inspireren en steeds net een stapje dieper te zetten in het creatieve proces. Om vanuit vastlopen weer beweging te creëren. En dat ze een klein fragmentje mocht zijn in zijn leven en proces. Ook heeft Sivan 2 avonden kennis mogen maken met de Floor jongeren trainingen en de methodieken die BuitenThuisZijn gebruikt, waar ze veel uit heeft kunnen halen.

Thijs is helemaal trots op het eindresultaat! Ook Sivan geeft aan helemaal trots te zijn op dat Thijs van a tot z een logo gemaakt heeft met een hele huisstijl erbij. Onder begeleiding van Sivan, maar dat maakt het niet minder van zijn hand. Thijs heeft zich door dit proces heen gewerkt tot aan de afsluiting. Het proces van een logo en huisstijl is niet altijd de meest makkelijke om aan te gaan. Zo geeft Sivan aan dat Thijs van haar heeft geleerd en zij ook veel van hem, ze waren beide tegelijk leraar en leerling. TROTS!

*De naam van Thijs* is op zijn verzoek gefingeerd.

Naar de inhoud springen