Buiten Thuis Zijn

• krachtbesteding •

arbeidskrachten

Ben jij een krachtpatser en zoek je een leuke plek om arbeidsmatige activiteiten te ondernemen en te werken aan jouw plan voor de toekomst? Weet jij waar je heel goed in bent, of wil jij dit gaan onderzoeken? Dan is BuitenThuisZijn misschien wel dé plek waar jij je thuis kan voelen.

BuitenThuisZijn is er voor (jong)volwassenen met een indicatie dagbesteding, die op zoek zijn naar kleinschalige dagbesteding, met persoonlijke aandacht en ontwikkeling vanuit eigen regie.

We willen het juist hebben over jouw krachten en niet zo zeer over diagnoses en achtergronden. Al kan er in een beperking ook een kracht liggen.

Een gemene deler van de huidige deelnemers is dat ze om uiteenlopende redenen niet mee kunnen in de systemen van de maatschappij; onderwijs, wonen, familie of werk. Ze hebben negatieve ervaringen opgedaan die hebben geresulteerd in een (grote) afstand tot de maatschappij (langdurig thuiszitten, een klein netwerk, negatief zelfbeeld, wantrouwen). De stap naar BuitenThuisZijn was voor hen al een hele grote en er vervolgens gewoon zijn voor sommigen nog steeds.
Vele hebben hun leven lang al behandelingen en therapieën ondergaan. Ze geven aan daar wel even klaar mee te zijn. Gewoon even te willen zijn, zelf te gaan ervaren, ontdekken en doen. Om van daaruit weer stappen te maken. En dat gaat echt met vallen en opstaan en daar is bij BuitenThuisZijn alle ruimte voor. 

Ga naar de inhoud