Buiten Thuis Zijn

• krachtbesteding •

Wat is buitenthuiszijn?

BuitenThuisZijn biedt ‘geen dag maar krachtbesteding’ aan vanuit recreatieboerderij de Menmoerhoeve in Etten-Leur. We begeleiden jongvolwassenen die, om wat voor reden dan ook, geen aansluiting vinden bij de maatschappij.

Met elkaar gaan we op zoek naar waar jouw kracht ligt en hoe je deze kan inzetten. Want wij geloven erin dat niets krachtiger is dan vanuit eigen motivatie stappen te zetten. Klein of groot, met de tijd komen ze er.

Jij bent betekenisvol. Iedereen doet er toe!

De ontwikkelingen die jij doormaakt, op jouw manier en tempo. Daar is het ons om te doen! 

Wat is Buitenthuiszijn?
Waar is Buitenthuiszijn?

Waar?

De Menmoerhoeve is het bedrijf van de familie van Dijck. Ze hebben het ontwikkeld tot een recreatieboerderij met een prachtige omgeving, Nederland op zijn mooist! En dat laten ze ook zien door de samenwerking met verschillende sociale ondernemingen. Zo is er therapie, coaching en begeleiding door middel van paarden en worden de dieren verzorgd door studenten die uit het schoolsysteem dreigen te vallen. 

Voor de arbeidskrachten van BuitenThuisZijn zijn er tal van activiteiten waar aan meegeholpen kan worden. De vergaderservice, horeca, familiespellen, de camping, moestuin en in het onderhoud. Dat kan, maar hoeft niet. Er kunnen namelijk ook eigen activiteiten ontwikkeld worden, kijkend naar jouw interesse en kracht. Zo bieden we op vraag ook creatieve, sportieve of ontspannende workshops aan.

Hoe?

Vanuit een veilige, natuurlijke en huiselijke omgeving waarin er aandacht is voor wat mensen eigenlijk vragen, voor wat echt belangrijk is voor hen, waarin onvoorwaardelijk erkenning is voor ieders waardigheid als mens.

Vanuit die verbinding ontstaat er ruimte om zelf keuzes te maken en via de Persoonlijke Toekomst Planning inzichten op te doen en stappen te maken richting de toekomst. En morgen is ook toekomst.

We bewegen mee op waar de energie bij ieder individu ligt zonder een prestatiedruk van buitenaf.

Spreekt je dit aan? Kom dan eens kennis maken!

Kennismaken?
Stuur hiervoor een mail naar info@buitenthuiszijn.nl of bel/whatsapp 06 48468966 om vrijblijvend een afspraak te maken. Maar houdt ook onze sociale media kanalen in de gaten want we organiseren regelmatig open dagen.  

Een van de begeleiders zal je ontvangen in de blokhut om kennis te maken en je rond te leiden over de locatie.

Mocht je vooraf de locatie al eens willen zien? Schroom niet om eens een bezoekje te brengen aan de Menmoerhoeve.

Je kan er veel verschillende dieren zien, een wandeling maken maar ze hebben ook een heerlijke menukaart bij het restaurant.

Ervaren?
Voel je een klik met de begeleiding en zie jij jezelf wel op De Menmoerhoeve dan worden er meeloop momenten ingepland. Wij vinden het belangrijk dat jij er een goed gevoel bij hebt, tijdens de meeloopdag(en) kan je zelf ervaren hoe het bij ons is en bespreken we wat je van ons kunt verwachten.

Starten?
Door onze samenwerking met Stichting Inzet voor Zorg en Samenwerkende Zorgboeren Zuid kunnen we begeleiding bieden aan mensen met een indicatie dagbesteding in de gemeente Etten-Leur, Zundert, Roosendaal, Rucphen, Moerdijk, Halderberge, Breda, Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout en Altena. Met een Persoonsgebonden Budget ben je uiteraard ook van harte welkom. Ontvang je Zorg in Natura bij een zorginstelling in de buurt? Samenwerken zit in onze natuur dus ook dat hoeft geen ‘beer op de weg’ te zijn. 

Wanneer je een indicatie dagbesteding hebt kan de KRACHTbesteding van start. 

Persoonlijke Toekomst Planning?
We heten niet voor niks BuitenThuisZijn, een plek buiten je huis waar jij jezelf kunt zijn. We nemen dan ook echt de tijd dat jij je thuis kan voelen. Wanneer jij er klaar voor bent starten we met de Persoonlijke Toekomstplanning, waarbij je gaat kijken naar wie bent, wat je wilt en wat je daarvoor nodig hebt. Tijdens de kennismaking vertellen we je er meer over. 

Het elkaar leren kennen en het traject van de Persoonlijke Toekomstplanning gaat op jouw tempo. De ervaring leert dat dit traject tenminste een jaar duurt. Jouw dromen, doelen en stappen bepalen het vervolg. Blijf je hier, ga je naar een andere dagbestedingsplek, ga je een opleiding doen, ga je (vrijwilligers)werk doen…?

Wie?

Het team van BuitenThuisZijn bestaat uit ervaren begeleiders, verschillende coaches, praktijkbegeleiders en vrijwilligers. Bart is al veelvuldig zichtbaar in de video maar ook enkele andere begeleiders komen al in beeld. Maar we houden je nog even in spanning, want net als de deelnemers stellen we ze binnenkort uitgebreid aan je voor. 

Ga naar de inhoud